Учителка живее в кола, защото не иска да се откаже от кучетата си

, последна редакция: 28 Май 2015
Учителка живее в кола, защото не иска да се откаже от кучетата си

Хилари Баролс е учителка по английски език, която живее и работи в Испания в продължение на 8 години. След като се завръща в родната Великобритания, се надява бързо да намери работа, но това не се случва и скоро жената остава без постоянни доходи и жилище.

Поради това тя е принудена да живее в 20-годишния си автомобил заедно с две кучета, които осиновява по време на престоя си в чужбина. Роби е 8-годишна египетска фараонова хрътка, а Клео е от смесена порода, наподобяваща лабрадор.

Хилари е разведена и няма роднини, които живеят в страната. От социалните служби й предлагат временно настаняване в общинско жилище, докато си намери работа и дом, но тя отказва заради изискването да се откаже от своите кучета.

В момента Хилари живее на паркинга на магазин за хранителни стоки в Кентънбъри. Местна благотворителна организация осигурява храна и баня за изпадналата в затруднение жена. Тя обаче яде само веднъж на ден, за да може да храни и своите кучета.

В момента учителката е поставена между чука и наковалнята. Постоянно изпраща автобиографии с надеждата да си намери работа, но работодателите отказват да я наемат, тъй като живее в колата си. Освен това, тя е живяла извън страната дълго време и в момента не е с приоритет от търсещите работа с квоти. Остават още 3 месеца, преди да бъде разгледан нейния случай.

„Не мога да си позволя да плащам наем на апартамент, не мога и да изтегля кредит, защото дълго време не съм била в страната. Как се чувствам ли? Имам чувството, че винаги ще живея така. Кой нормален човек ще наеме учител, живеещ в колата си?" - споделя Хилари.

Докато си намери работа, жената обмисля варианта да живее на паркинга на хранителния магазин. Служителите на магазина й съчувстват и й носят топла вода, за да може да си прави супа. Междувременно Хилари се записва в социална програма, като се надява някой да я приюти, заедно с кучетата, докато си намери работа.

„Никога преди в живота ми не съм разчитала на помощи. Имам специалност, диплома и не искам хората да ме съжаляват. Просто се нуждая от добър човек, който да ми подаде ръка в този тежък момент. Искрено се надявам още следващата седмица с Роби и Клео да имаме нов дом."

прегледи 6291

Препоръчани продукти

Коментари за Учителка живее в кола, защото не иска да се откаже от кучетата си

  1. 1.

    dobrite hora vinagi stradat kakvo im pre4at jivotnite sigurno ako si siriiski terorist shte te priqmat navsqkade

Подобни статии

Змии нападнаха Пловдив

Змии нападнаха Пловдив

В пространствата между пловдивските блокове и градинки са плъзнали змии. Има подадени 3 сигнала до с...