🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Учителка живее в кола, защото не иска да се откаже от кучетата си

Хилари Баролс е учителка по английски език, която живее и работи в Испания в продължение на 8 години. След като се завръща в родната Великобритания, се надява бързо да намери работа, но това не се случва и скоро жената остава без постоянни доходи и жилище.

Поради това тя е принудена да живее в 20-годишния си автомобил заедно с две кучета, които осиновява по време на престоя си в чужбина. Роби е 8-годишна египетска фараонова хрътка, а Клео е от смесена порода, наподобяваща лабрадор.

Хилари е разведена и няма роднини, които живеят в страната. От социалните служби й предлагат временно настаняване в общинско жилище, докато си намери работа и дом, но тя отказва заради изискването да се откаже от своите кучета.

В момента Хилари живее на паркинга на магазин за хранителни стоки в Кентънбъри. Местна благотворителна организация осигурява храна и баня за изпадналата в затруднение жена. Тя обаче яде само веднъж на ден, за да може да храни и своите кучета.

В момента учителката е поставена между чука и наковалнята. Постоянно изпраща автобиографии с надеждата да си намери работа, но работодателите отказват да я наемат, тъй като живее в колата си. Освен това, тя е живяла извън страната дълго време и в момента не е с приоритет от търсещите работа с квоти. Остават още 3 месеца, преди да бъде разгледан нейния случай.

„Не мога да си позволя да плащам наем на апартамент, не мога и да изтегля кредит, защото дълго време не съм била в страната. Как се чувствам ли? Имам чувството, че винаги ще живея така. Кой нормален човек ще наеме учител, живеещ в колата си?" - споделя Хилари.

Докато си намери работа, жената обмисля варианта да живее на паркинга на хранителния магазин. Служителите на магазина й съчувстват и й носят топла вода, за да може да си прави супа. Междувременно Хилари се записва в социална програма, като се надява някой да я приюти, заедно с кучетата, докато си намери работа.

„Никога преди в живота ми не съм разчитала на помощи. Имам специалност, диплома и не искам хората да ме съжаляват. Просто се нуждая от добър човек, който да ми подаде ръка в този тежък момент. Искрено се надявам още следващата седмица с Роби и Клео да имаме нов дом."

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Neli Karagyozova
dobrite hora vinagi stradat kakvo im pre4at jivotnite sigurno ako si siriiski terorist shte te priqmat navsqkade
Виж още отзиви
Коментирай
loading...