🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Щастлива развръзка за кравата Пенка Тя ще живее и ще я върнат на собственика й

Добилата световна популярност българска крава Пенка ще живее. Тази добра вест идва, след като на животното са направени редица изследвания, които показват, че Пенка се намира в отлично здраве.

От Българската агенция по безопасност на храните са споделят, че всички лабораторни тестове извършени върху животното не са показали нищо притеснително.

Пенка прекосява българо-сръбската граница и прекарва 15 дни в Сърбия, след което се връща в България.

Ето какво гласи официалното съобщение в сайта на БАБХ:

"Предстои изготвяне на протоколите от изпитванията, като животното остава на този етап възбранено в с. Копиловци. Очаква се към края на седмицата животното да бъде върнато за отглеждане в обекта в с. Мазарачево. Продължат срещите на изпълнителния директор на агенцията д-р Дамян Илиев с колеги от Сърбия по трансграничното сътрудничество в областта на ветеринарната дейност."

Това означава, че сагата с Пенка приключва и тя ще може спокойно да се завърне при своят стопанин Иван Харалампиев. Случаят с кравата Пенка доби световна известност, тъй като от БАБХ са искали да я умъртвят, заради изисквания на европейското законодателство.

Иван Харалампиев обаче дава медийна гласност на казуса и стартира кампания за нейното спасяване, която успява да се разпространи по целия свят. Дори вокалиста на Бийтълс сър Пол Маккартни се включва в кампанията по спасяването на Пенка. Преди няколко дни Пол Маккартни дори написва в личния си Фейсбук:

"Ще бъде чудесно, ако бременната крава бъде помилвана. Все пак тя не е направила нищо лошо."

Впоследствие се е оказало , че Пенка не е бременна, но това все пак не омаловажава чудесната новина, че тя няма да бъде умъртвена.

Снимка: dariknews.bg

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...