🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Япония представи уникално Куче - Робот

Японския технологичен гигант Sony показа днес новото си Куче-Робот, наречено "Aibo". То е наследник на старото Куче-Робот на компанията, което e било със същото име, но е спряно от производство през 2005 г.

Роботизирания вариант на най - добрия приятел на човека е висок 29 см. и широк 18 см. Очите му са с OLED дисплей. Кучето може да е активно в продължение на 2 часа, след като преди това е заредено напълно за около 3 часа.

Разполага с две камери, които имат система за разпознаване на лицето и 22 малки задвижващи двигателя, посредством които робота изпълнява своите движения. Камери помагат на кучето робот да идентифицира своя собственик.

Собствениците на "Aibo" могат да го синхронизират с приложения на своите смартфони. Приложението се казва "My Aibo" и ви дава възможност да си играете от разстояние с кучето робот. Очаква се "Aibo" да излезе на пазара в началото на 2018 г. Неговата цена ще е 198 хиляди японски йени, което се равнява на около 1800 щатски долара плюс месечен мрежов план. Главният изпълнителен директор на Sony Казуо Хирай споделя:

"Създаването на робот, който показва привързаност и любов към хората, олицетворява много точно мисията на Sony. Затова преди около година и половина дадох зелена светлина за стартирането на проекта.

И ето, днес с гордост можем да ви представим новия "Aibo", който е ръководен от любопитството си. "Aibo" е истински приятел, който ще се наслаждава на всеки ден прекаран със своя стопанин."

Изявлението на Sony идва само ден, след като излизат прогнозите за рекордни приходи на компанията. Това от своя страна води и до 9-годишен връх в цената на акциите им.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...