🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Как да общуваме с глух домашен любимец?

Това, че домашния ви любимец е загубил слуха си (или генетично не чува) не означава, че той вече не е нормално функциониращ член на вашето семейство.

Отнема малко креативност и обучение, за да се преодолее тази пропаст в комуникацията помежду ви.

Как да започнем ...

Ако забележите, че домашният ви любимец започва да губи слуха си, първото което трябва да направите е да посетите ветеринаря си. Обикновено загубата на слуха е свързана с възрастта, но може да има и редица други възможни причини, като инфекция на ушите, наличие на чуждо тяло в ухото или др.

В такъв случай ветеринарят може да помогне кучето ви да възвърне част от слуха. си. Ако обаче загубата на слуха е постоянна това изисква промяна в начина, по който общувате с вашия четириног приятел.

Как да комуникирате с домашния си любимец ...

Тренировка на глухо кучеДаването на звукови команди вече няма да ви е от полза, тъй като кучето няма да може да чуе гласа ви. Вместо това ще трябва да обучите кучето да отговаря на жестове с ръце.

Кучето с увреден слух трябва да се научи да се фокусира върху тялото на водача си, за да може да вижда визуалните команди, които той му подава.

От съществено значение е да го научите на сигнал, който да отговаря на командата "гледай към мен", за да можете да привлечете вниманието на кучето. След като привлечете вниманието му може да издадете друга команда с жест и кучето да направи това, което желаете.

Как да привлечете вниманието на кучето ...

Команди за глухо кучеКак да обучим глухо кучеСъвети за глухо кучеЗа да научите кучето на командата "погледни ме" трябва да го награждавате, когато изпълнява командата ви. Може да го потупате леко или да го наградите с някое лакомство.

След като кучето ви погледне му подайте сигнала "добро куче", последван отново от лакомство. След като кучето свикне на сигнала, който му подавате, за да ви обърне внимание можете да спрете да му давате лакомства всеки път, когато изпълни командата.

Целта е в крайна сметка кучето да се научи да ви поглежда при леко опъване на каишката или потупване по рамото му.

Продължавайте да поощрявате желаното от вас поведение със сигнала за "добро куче" и продължете обучението като научите кучето си и да сяда, след като сте привлекли вниманието му.

Команди, които преди сте издавали вербално сега ще трябва да бъдат предавани посредством невербални знаци.

След като научите кучето да ви гледа по команда, можете да започнете да го учите и на други команди. Измислете свои собствени сигнали за командите или използвайте жестомимичен език.

Просто направете сигнала и след това веднага накарайте кучето си това, за което сте предвидил този сигнал. Научете и останалите членове от вашето семейство да използват същите сигнали.

Колкото повече визуални и физически знаци използвате, толкова повече вашия любимец ще разбира онова, което се опитвате да му кажете. Промяната на начина, по който си комуникирате ще помогне загубата на слуха от страна на кучето да не попречи на вашите нормални взаимоотношения.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...