Защо играта е толкова важна за кученцата ?

Защо играта е толкова важна за кученцата ?

Играта освен, че носи забавни и приятни моменти за вас и за кученцето ви, ще му помогне още да развие социални и физически умения, които ще са му от полза до края на живота.

Как си играят кученцата през първата една година?

Кученцата започват да си играят със своята майка или братя и сестри от котилото между 2-та и 4-та седмица от своето рождение. Играта между кученцата в котилото спомага за изучаването на някои много важни социални умения.

Игра между кученцаТрябва ли да играя с кучетоКак да играя с кучетоТака например играейки си кученцата често се хапят и ако хапането е прекалено силно потърпевшото кученце започва да скимти и отказва да си играе повече.

Това учи кученцата на важни социални умения и колко силна да е захапката им при игра, така че да не се нараняват. Поради тази причина не е добра идея кученцата да бъдат отделяни от котилото преди навършване на 6 седмична възраст.

Кученцата започват да си играят с други предмети, когато навършат 4 - 5 седмична възраст. За това е важно да им предоставите предмети за игра по това време, за да им създадете добри навици за игра още от ранна възраст.

Когато кученцето е на възраст между 8 и 12 седмици трябва да започнете да го учите да ви носи разни работи.

Кученцата, които изпитват проблеми с усвояването на концепцията "донеси" могат да имат проблеми в по - късна възраст и никога да не се научат да ви носят разни неща.

Когато са на възраст между 2 и 6 месеца кученцата все още съсредоточават своята игра около боричкането. Ако кученцето ви е в такава възраст и нямате друго кученце с което да си играе, трябва вие да си играете с него.

Колкото по - голямо става кучето, толкова по - сложни играчки ще са му необходими. То започва да се занимава с разни интерактивни играчки и пъзели. Сменяйте играчките му през няколко дни, за да поддържате интереса му към тях.

Когато са между 7 и 12 месеца кученцата са много енергични и жадни за игри. Трябва да сте наясно, че вие определяте правилата и вие решавате кога да започнете и кога да приключите играта. Кучето ви трябва да е готово когато му подадете сигнал за край на играта да дойде при вас.

Значението на играта ...

Обучено кучеИгра с голямо кучеИгрите предизвикват кучето ви физически и психически, като и двете неща са важни за това кучето да бъде спокойно и добре възпитано в дома. Липсата на движение е причина за много поведенчески проблеми.

Игрите са много важни за физическото и интелектуално развитие на кучето. Когато играете игри, при които кучето трябва да открие предмет, който сте скрили то се научава да използва по - рационално сетивата и мозъка си.

Игрите могат да дадат увереност на срамежливите кучета. Посредством играта ние вкарваме кучето в нова ситуация и му помагаме да се приспособи към тази ситуация. Играта за кучетата е като награда за добро поведение и често е по - добър мотиватор дори и от храната. Играта е жизненоважна за връзката между вас и вашето куче.

Когато се научат да играят още от малки те продължават да правят това и когато пораснат. Такива кучета са по - забавни и по - лесно възприемат чужди хора. Продължавайте да си играете с кучето, когато то порасне и това ще помогне то да остане младо по душа.

4.0, 2 гласа
прегледи 2633

Препоръчани продукти

Подобни статии

Грижи за котешките нокти

Грижи за котешките нокти

Трябва ли да се полагат грижи за ноктите на Вашата писана? Хората, които отдавна отглеждат котки у ...