Защо кучетата обичат да дъвчат хартия?

Защо кучетата обичат да дъвчат хартия?

Сигурно ви се е случвало да забравите книгата си на достъпно за кучето място и след като се върнете да установите, че тя е наядена и накъсана на парчета.

Ако това ви се случвало вече можете да повярвате и на оправданието на децата, че кучето е изяло домашните им за училище.

Защо някои кучета обичат да дъвчат и късат хартията / салфетките?

Някои породи кучета обичат да дъвчат хартия повече от други. Това са най - често боксери, териери и голдън ретривъри. Не е изключено обаче това да се прояви и при редица други породи.

Поглъщайки парченцата хартия кучетата могат да развият храносмилателни проблеми. Поглъщането на голямо количество може да доведе до блокиране на преминаването на чревно съдържание. Затова е добре да се преборите с този неприятен навик на кучето си.

Какво всъщност иска кучето ви?

Много кучета обичат да разкъсват разни неща. Разкъсването на хартията е забавно занимание за тях и начин да изразходят енергията си.

Защо кучето яде салфеткиНякои кучета изпитват огромна наслада да дъвчат и разкъсват нещо в устата си. Все едно, че разкъсват плячка, която са уловили в дивата природа. Други кучета късат хартия, когато са стресирани, отегчени или тревожни.

Как да се справим с това поведение?

Ако искате да отучите кучето си да яде и дъвче хартия гледайте да не оставяте хартия по земята или на места, където то може да го достигне.

Вместо това осигурете му гумена играчка или нещо друго, което да задоволява потребността на кучето да дъвче.

Коментари за Защо кучетата обичат да дъвчат хартия?

  1. 1.

    Благодаря за съвета

Подобни статии