🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Защо кучето отказва да си яде храната?

Повечето кучета имат голям апетит и ядат всичко, което им попадне пред очите. Вярвате или не, има голям процент стопани, които се сблъскват с обратния проблем, а именно с това, че кучетата им просто не искат да си ядат храната.

Някои от тези кучета хапват много малко преди да загубят интерес или изобщо не ядат, оставяйки собствениците им да се притесняват дали не са болни.

Причината е много проста, някои кучета просто не са мотивирани да ядат всеки ден една и съща кучешка храна и ще чакат търпеливо, докато не се смилите над тях и им подхвърлите вкусно парче месо от вашето меню.

Лошо ли е да даваме на кучето от нашата храна?

В повечето случаи отговорът е не. Ако кучето ви няма някакво установено от ветеринар заболяване, можете да го храните с почти всичко, което слагате на масата си. Все пак не трябва да прекалявате, защото всички знаем негативните последствия от наднорменото тегло, Защо кучето не иска да се храникакто върху хората, така и върху домашните любимци.

Основния проблем е, че много стопани измъчват своите домашни любимци, като им създават хранителни навици "вземи го или го остави". Те експериментират с най - различни диети, а това може да доведе до стомашно разтройство.

Затова повечето ветеринари съветват собствениците на кучета да оставят храната в купичката им, а те ще я изядат, когато огладнеят.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Кученце
Моля ви помогнете ми! Имям померан на 7 месеца и не мога да го възпитам когато ни няма с мама а кучето седи само прави УЖАСНИ бели скача по леглото на майка ми и се изсира на него или се изпикава, когато легна да си почивам почва да лае като луд. Имаме памперси и ги пръскаме с спрей, зада може когато ни няма да се изпике там или да се изсере и също така си яде изпражненията и като за последно постоянно хапе не до кръв но ПОСТОЯННО каквото и да играем дори когато се опитам да го погаля и пак се опитва да ме хапе! Моля ви полагам толкояа много усилия за него помогнете ми! Благодаря предварително!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...