🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Какви плодове и зеленчуци могат да ядат кучетата?

Плодовете и зеленчуците са не само полезни за вашите любимци, но могат да бъдат и чудесни лакомства за тях.

Предлагани в умерени количества те могат да бъдат много вкусна и нискокалорична закуска за четирикракия ви приятел. Не се колебайте и разнообразявайте менюто му със свежа и здравословна храна.

В настоящата статия ще ви разкрием с кои от тях е безопасно да храните кучето си. Ето и кои са те:

Моркови

Може ли кучето да яде морковиМоже ли кучето да яде краставицаМогат ли кучетата да ядат картофиМогат ли кучетата да ядат бананиМогат ли кучетата да ядат грахМогат ли кучетата да ядат ябълкаМного кучета обичат да ядат моркови. Те са изключително полезни и може спокойно да се консумират от кучетата.

Ако любимеца ви отказва да яде пресни зеленчуци може като за начало да опитате с варени моркови.

Краставици

Какво ще кажете да дадете на кучето си няколко резена краставица?!

Няма проблем. Краставицата е безопасна за него, само не забравяйте преди това да я измиете и обелите.

Броколи

Броколите са много лека закуска за кучетата. Не забравяйте обаче, че не трябва да прекалявате с количеството.

Дори най - пресните и полезни плодове и зеленчуци в големи количества могат да предизвикат стомашно неразположение.

Сладки картофи

Някои кучета просто обожават сладките картофи. Давайте им само малки количества. Картофите винаги трябва да са сварени. Никога не давайте сурови картофи!

Тиквички

Тиквичките са здравословно лакомство за кучетата. Все пак преди да му дадете от този зеленчук се консултирайте с ветеринар, защото някои храни са несъвместими с определени медицински състояния или предписани диети.

Банани

Ако искате кучето ви "да се подслади" с няколко резенчета банан, без да се налага да чистите след това, има едно лесно решение. Препоръчително е да замразите парченцата банан и тогава ги дадете на кучето.

Грах

Даването на грах, вместо бисквити е добра идея, тъй като значително намалява калориите и кучето ви няма да страда от затлъстяване.

Все пак имайте предвид, че зеленчуците трябва да бъдат не повече от 10% от диетата на вашия домашен любимец.

Ябълка

Повечето кучета обичат сочните ябълки. Не забравяйте да премахвате семките и сърцевината на ябълката, защото могат да навредят на домашния ви любимец.

Зелен боб

Имаме добра новина за всички фенове на зеления боб. Бъдете спокойни, той е безопасен и за вашето куче.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 16 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

25. Ани

Може ли самоед да яде тия зеленчуци

24.
А сивите позволени ли са?
23.
Здравейте. Моят въпрос е малко извън темата . Наскоро загубихме 5 годишен померан . Откриха му няколко тумора. Възможно ли е да са се появили от вредна храна ? Ако не , каква би могла да бъде причината ... Питам , понеже не спирам да се обвинявам . Сега имаме нов домашен любимец , но се страхувам да му давам каквото и да е , освен неговите консервички , понеже отказва да яде гранули ( накиснати или сухи ). Освен това докторът забрани пилешки и свински кокали . Новият ни любимец е дребничък , породата му е микс от дакел и йорки. Обича много ябълки , но повече от 2-3 съвсем малки парченца не смея да му дам.
22. Виржиния
Лабрадорката ми обича дюла дренки,домати,кокерката-кайсии,краставици,тиквички
21. Зори
Дали могат да ядът череши
20. д-р БауБау
До 19. - може, разбира се, чудесно е, че го яде, а и щом вече сте давали значи го храносмила добре. Не прекалявайте обаче с количеството и честотата му на даване, тъй като спанакът съдържа оксалова киселина, която забавя способността на организма да абсорбира калций и това би могло да доведе до увреждане на бъбреците.
19.
Dobur den ! Interesuva me dali kucetata mogat da iadat spanak i dali toi e polezen za tiah . Davala sum im svaren i ne sum imala problemi , no vse pak e vajno kakvo shte kajat doktorite . Blagodaria
18. д-р БауБау
До 17. - не Ви съветваме да давате череши, тъй като най-вероятно ще подразнят храносмилателния тракт на кучето. Може да опита 1-2, но не Ви съветваме да давате повече. Задължително трябва да махнете костилките, тъй като са токсични за кучетата.
17.
А може ли череши но да се махат костилките?
16. д-р БауБау
До 15. Грета Пловдив - може, разбира се. Но избягвайте хляба, най-вече в този растежен период!
15. Грета Пловдив
Нашият принц Бетовен,който е на 5 м.и малко отгоре,сан бернар може ли да му се дават изброените зеленчуци и плодове?Освен гранулата,обожава всички разновидности на хляба.
14. д-р БауБау
До 13. Teodor - съдържимото в кокосовия орех е полезно за кучето. Внимавайте само с твърдата обвивка, тъй като е трудно смилаема и има опасност от засядане на парче от него ако го глътне в стремежа си за игра с него. Повече за полезността на кокоса може да прочетете тук: http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0
13. Teodor
Здравейте.Напоследък нашето дого аржентино е голям привърженик на кокосовия орех.. дали е вреден или полезен?
12. Внимание
Гроздето е токсично за кучетата! Имайте го предвид следващия път и пазете кучето, защото може да се натрови. Казват, че води и до смърт включително.
11. Никол17
БлагодаряВи
10. д-р БауБау
До 9. Никол17 - не не е препоръчително и най-вече авокадото, което е токсично не само за кучетата, но и за някои други животни поради съдържанието на веществото "персин" в него.
9. Никол17
Могат ли да ядат киви и авокадо???
8.
домата е вреден
7. Александра
Здравейте, имам немска овчарка на 6 години, когато я взехме беше на 20 дни и я хранехме с мляко и след това започнахме да и даваме гранули и то качествени, но коремчето много и се надуваше и ставаше твърдо и от 3 месечна я храним само с готвено и е много доволна и щастлива. Аз лично и сварявам свинско, пилешко ( като махам костите) или телешко, също прибавям ориз, грах, малко домат, морков и понякога картоф, слагам малко сол и 1 с.л. олио и мога да каже от личен опит, че никога не съм имала проблем със здравето на животинката ми. Също така и давам тиквички, чушки и много обича лук ( разбира се сварени). Преди съм имала немска овчарка, която ядеше всякакви зеленчуци и плодове и умря от старост на 16г.
6. Елена
Нашето куче, порода чи хуа хуа, не обича моркови и домати, но за сметка на това обожава краставици, диня, пъпеш, грозде, кайсии, сливи, ягоди, череши и почти всички останали плодове. Усеща още като започна да ги мия и се строява да проси. Давам и по мъничко от плодовете, а краставица и слагам всеки ден в храната.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...