🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Хамстери

Как да опознаем по - добре своя хамстер?

С домашните хамстери може да се направят много интересни опити, с които ще успеете да разберете по - добре техния начин на живот и техните нужди. Ето и най - интересните от тях.

1 Опит: Каква е вместимостта на торбичките на бузите?

Изваждат се запасите от "склада" на хамстера и в продължение на 2 часа се оставя без храна. След това му се дава точно премерена порция, например 100 грама специализирана храна за хамстери.

Когато хамстерът напълни торбичките на бузите си, събирате остатъците и ги претегляте, за да се установи колко храна е събрал еднократно в торбичките. Този опит се повтаря няколко пъти, за да се получи среден резултат.

2 Опит: Колко големи парчета може да сложи хамстера в торбичките си?

Нарязва се морков на различно големи парчета. Когато хамстерът е гладен, му ги давате по ред на големината. Така ще разберете колко големи парчета може да сложи в торбичките на бузите си, без предварително да е раздробил храната със зъби.

3 Опит: Колко храна изяжда хамстерът за едно денонощие?

Преди да започнете опита е необходимо да вземете всички запаси на хамстера. Давайте му премерено количество храна: суха храна за хамстери, моркови и други зеленчуци.

На следващия ден по същото време претеглете цялата храна, която е натрупал в складовете си. Така може да се пресметне какво количество поглъща за едно денонощие. За да установите средната норма, трябва да повторите този опит няколко пъти.

4 Опит: Какви зърна хамстерът обича най - много?

За да разберете пуснете хамстера от клетката и му сипвайте различни видове зърнена храна. Последователността, по която събира отделните видове, показва вкусовите му предпочитания.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Александра П.
Докато са бременни хамстерите те могат ли да се размножават. Тоест ако вече имат малки те пак могат ли да се размножават за 4 ,5 дни .
Виж още отзиви
Коментирай
loading...