🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Как да държим котката далеч от коледното дърво?

Най - добрият вариант е да поставите коледното дръвче на място, недостъпно за котката. Изберете стая с плътно затварящи се врати. По този начин лесно ще ограничите достъпа на котката до елхата, когато не сте наоколо.

Може да оградите дървото с прозрачно или цветно фолио, станиол или друг шумолящ материал. Котките не понасят ходенето върху такива материали.

Освен това цветното фолио може да пасне идеално на празничния декор.


Играйте си с котката далеч от коледното дърво. Може да използвате интерактивни играчки, лазерна показалка и други.

Дори младите котки прекарват по - голяма част от деня си в спане, затова ако изхабят енергията си в игра далеч от дървото е много по - малко вероятно да проявят някакъв интерес към него.

Може да използвате и така наречените хранителни пъзели (играчки със скрита в тях храна). Колкото повече котката е заета в това да работи за храната си, толкова по - малко време ще й остава да се занимава с други пакости.

Не бива да подплашвате и гоните котката, когато се навърта около дървото. Стресираните котки са по - предразположени към болести и проблеми с поведението, като изхождане извън пясъчника например.

По този начин може да решите един краткосрочен проблем, но да създадете траен проблем, което при всички положения не е много добра идея.

Ако нито един от изброеното по - горе съвети не помага, винаги може да вземете храна, вода, играчки и пясъчник и да преместите котката в отделна стая, докато мине  коледния сезон. Котката ще се чувства добре, стига да отделяте достатъчно време всеки ден да си играете с нея.

Обикновено проблемите с котки, които се катерят по коледни дървета са характерни за малките котенца и младите животни.

С течение на годините котките губят интерес към коледните дръвчета и е много по - малко вероятно да имате подобни проблеми с една възрастна котка.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...