🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Как да научим котката да плува?

Имайте предвид, че не всички котки обичат водата, дори точно обратното. Знайте, че колкото по - малко е котето, толкова по - лесно ще ви бъде да го научите.

Ако желаете да научите вашият любимец да плува следвайте описаните стъпки.

Стъпка 1: Внимателно поставете котката във водата

Това може да е най - трудната част от всички. Повечето котки ще започнат да се дърпат и борят, ако усетят, че ги водите към басейн с вода. Затова основния трик тук е да не им позволявате да видят водата, докато ги водите към нея.

Дръжте котката удобно в ръцете си и направете всичко възможно да запазите спокойствието й. Вървете с гръб към водата, така че котката да не вижда, че влизате в басейна.

Стъпка 2: Успокойте котката и я накарайте да се чувства спокойно, след като вече сте във водата

Тази част зависи малко повече от котката. Тя трябва да е уверена и доверчива. След като влезете във водата, дръжте котката близо и здраво до тялото си. Хванете задните крака здраво с една ръка. Това ще намали шанса котката да се обърне с лице към вас и да ви одраска в опит да излезе от водата.

Стъпка 3: Какво да правите, ако котката се опитва да избяга

Ядосана котка в басейнУроци по котешко плуванеВ момента, в който усетите, че котката е достатъчно спокойна може да отпуснете малко хватката и да започнете уроците по плуване.

Това е необходим риск, който трябва да поемете. Котката може да се пробва да се покатери по вас и да се опита да избяга от водата. Не се опитвайте да издърпате котката от тялото си, защото това може да доведе до някои много неприятни одрасквания.

Най - лесния начин да решите този проблем е да приклекнете, така че тялото ви да е под водата и да държите котката над водата. След това се изправете и отново дръжте котката в удобната позиция от предишната стъпка.

Стъпка 4: Оставете котката да свикне с водата

Това е стъпката, в която трябва да спуснете котката във водата. Бавно свалете котката до нивото на водата, но дръжте здраво тялото. Трябва да сте сигурни, че няма да позволите котката да потъне под вода. По този начин ще спечелите доверието на котката и тя няма да се паникьосва от водата.

Стъпка 5: Започнете да учите котката да плува

След като котката е отпусната във водата, разхлабете малко хватката, но все пак не и позволявайте да се отскубне от вас. Оставете я да прояви собствените си инстинкти за плуване. Ако котката ви се доверява прекалено много това може да е проблем, защото може да не иска да започне да плува сама. Потопете я за кратко под повърхността  и я оставете да започне да гребе с краката си.

Отначало котката може да се чувства леко неудобно и да не плува в действителност. Затова продължавайте да я подкрепяте и да я държите над водата. Гледайте краката й да бъдат възможно повече раздалечени и папите да бъдат разтворени.

Стъпка 6: Научете котката как да завива, докато плува

След като котката започне да мърда крайниците си, започнете да я насочвате с ръце да завива. Котешките инстинкти трябва да й помогнат да разбере как да използва лапите си за навигация.

Стъпка 7: Оставете котката да плува сама, но не се отдалечавайте от нея

На този етап би трябвало котката вече да може да плува сама. Трябва само да не й давате да излиза от басейна, за да може да доизгради плувните си умения. Много вероятно е котката вече да се чувства съвсем спокойно и да се наслаждава на водата.

Стъпка 8: Оставете котката да плува сама

Плуват ли коткитеКогато сте сигурни, че котката може да плува безопасно е време да я пуснете нацяло. Насочете котето към ръба на басейна и освободете напълно ръцете си от него.

Трябва да имате впредвид, че не всички котки могат да бъдат вкарани в басейна. За да плува в басейн котката трябва да е достатъчно смела и да има приключенски дух.

Трябва да използвате собствената си преценка, за да решите дали от котката ви може да стане добър плувец. Успех!
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...