🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Общи

Как да поддържате растенията си безопасни за животните?

През топлите месеци домашните животни имат контакти с различни зелени растения. Те могат да бъдат както паркови насаждения, така и градински зеленчуци или саксийни цветя.

И в двата случая обаче, любимецът ни може да попадне на такива, които са обработвани с пестициди или други препарати за растителна защита.

Тогава съществува реална опасност за отравяне на животното или лека алергична реакция, която да се отрази отрицателно на цялостното му здравословно състояние.

Стопаните често не подозират, че за дадено неразположение, което впоследствие забелязват у животното, може да е причина именно контактът с пръскани растения, случил се по - рано през деня.

Ето защо, за да бъдете сигурни, че вашето животно не е под заплаха, ние ви съветваме да обезопасите, доколкото е възможно растенията, с които то има контакт.

Как да си приготвим натурален препарат за премахване на пестициди от растенията?

Това е едно органично решение за неутрализиране на пестициди, за които се съмнявате, че може да се съдържат в растенията и да попаднат в контакт с вашия домашен любимец.

В 1 чаена чаша топла вода изсипете около 10 капки натурално цитрусово масло и 1 чаена лъжичка лют червен пипер.

След това разбъркайте добре и напръскайте растенията с получената смес.

Готово! По този начин листата на цветята и зеленчуците ви ще са безопасни за вашите домашни любимци и вие може да им се наслаждавате, без да се притеснявате от отравяне с пестициди.

Също така с препарата може да напръскате тревните площи в района, в който редовно разхождате любимото си животно.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...