🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Как трябва да държим котката?

Много малко котки позволяват на стопаните си да бъдат държани в ръце за по - продължително време. Това е така, понеже котките са много независими животни, които предпочитат сами да решават какво да правят, а не да си взаимодействат с нас.

Има обаче и много други причини поради, които Вашата котка да се опитва да се отскубне от Вас, когато се опитвате да я държите.

Някои котки не са били социализирани правилно,  докато са били малки котенца, а други просто не се чувстват достатъчно сигурни, когато са в човешки ръце, защото ги е страх да не ги изпуснете. За по - възрастните и немощни котки това може да е доста некомфортно и да доведе до болки в ставите им. Повечето котки могат лесно да бъдат подлъгани да седнат или легнат до Вас, например с използването на лакомства, но те просто не обичат да бъдат държани в ръце.

Не забравяйте, че котките мислят за добри идеи само своите собствени и това да бъдат вдигани на високо много често не им се нрави.

Държане на коткаПравилно държане на коткаКак трябва да държа коткатаАко все пак обичате да държите котката си в ръце и тя Ви позволява да го правите, ето няколко полезни съвета как да държите правилно котето:

  1. Сложете и двете си ръце под предните крайници на котката.
  2. Внимателно повдигнете котката, така че тя да застане на задните си крака.
  3. Прегърнете с едната си ръка котката отпред и продължете внимателно да я повдигате.
  4.  Веднага след като задните и крака се отлепят от земята, плъзнете свободната си ръка под тях, за да я придържате и да се чувства по - сигурно.
  5. Използвайте ръката, с която сте я прегърнали, за да я завъртите към Вас и поставете предните и лапи върху рамото си. Това ще ви помогне да държите здраво котката, без да я наранявате.
Рейтинг:
2.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2.
Предишните ми котки изобщо не роптаеха като ги държа в ръце,а тази откача само след няколко секунди
1. paloma
mnogo blagodarq taka kotkata stoi v men s 4asove
Виж още отзиви
Коментирай
loading...