🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Защо кучетата обичат да дърпат играчките?

Ако имате куче и му давате играчки, с които да си играе сигурно сте забелязали много пъти как то взема някоя от любимите си играчки и започва да я размахва с всичка сила.

Какво се случва? Какво предизвиква това поведение?

Това рязко мятане на играчката напред назад всъщност имитира начина, по който кучетата убиват своята плячка, когато живеят в дивата природа. Въпреки това първично поведение вие няма нужда да се притеснявате.

За домашните кучета проявяването на този инстинкт не означава, че кучето е настроено да убива, а е просто елемент от играта. Това е буйна игра, при която кучетата обожават да размятат играчките напред назад. Когато играчката е в устата на кучето ви можете да я хванете с ръце и да почнете да го теглите.

Обикновено кучетата ръмжат и изглеждат заплашително, когато някой се опитва да извади играчката от устата им, но проучванията са показали, че тази игра не прави животните по - агресивни.

При по - темпераментна игра можете по невнимание да получите белези от зъби по ръката си, но евентуално леко ухапване ще е породено само от невнимание и вълнение от страна на кучето.

Как безопасно да играете с кучето си?

Към всяко куче, което ръмжи трябва да се подхожда с повишено внимание, тъй като е трудно да се каже дали ръмженето е свързано с играта или е агресивен акт на предупреждение.

Когато се съмнявате какво е настроението на кучето е по - добре да бъдете внимателни, отколкото след това да съжалявате.

Куче дъроа играчкиТрябва вие да сте този, който инициира началото и края на всяка игра, за да можете да менажирате времето си и да покажете на кучето "кой командва парада".

Когато играете е добре да оставяте кучето си да ви побеждава от време на време.

Някои хора смятат, че трябва винаги да побеждават, за да показват на кучето си господство, но това е грешно поведение.

За да бъде всичко безопасно за кучето, избирайте играчки, които са меки и плюшени. Дъвченето на твърди играчки може да навреди на зъбите на кучето.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...