Защо кучетата обичат да дърпат играчките?

Защо кучетата обичат да дърпат играчките?

Ако имате куче и му давате играчки, с които да си играе сигурно сте забелязали много пъти как то взема някоя от любимите си играчки и започва да я размахва с всичка сила.

Какво се случва? Какво предизвиква това поведение?

Това рязко мятане на играчката напред назад всъщност имитира начина, по който кучетата убиват своята плячка, когато живеят в дивата природа. Въпреки това първично поведение вие няма нужда да се притеснявате.

За домашните кучета проявяването на този инстинкт не означава, че кучето е настроено да убива, а е просто елемент от играта. Това е буйна игра, при която кучетата обожават да размятат играчките напред назад. Когато играчката е в устата на кучето ви можете да я хванете с ръце и да почнете да го теглите.

Обикновено кучетата ръмжат и изглеждат заплашително, когато някой се опитва да извади играчката от устата им, но проучванията са показали, че тази игра не прави животните по - агресивни.

При по - темпераментна игра можете по невнимание да получите белези от зъби по ръката си, но евентуално леко ухапване ще е породено само от невнимание и вълнение от страна на кучето.

Как безопасно да играете с кучето си?

Към всяко куче, което ръмжи трябва да се подхожда с повишено внимание, тъй като е трудно да се каже дали ръмженето е свързано с играта или е агресивен акт на предупреждение.

Когато се съмнявате какво е настроението на кучето е по - добре да бъдете внимателни, отколкото след това да съжалявате.

Куче дъроа играчкиТрябва вие да сте този, който инициира началото и края на всяка игра, за да можете да менажирате времето си и да покажете на кучето "кой командва парада".

Когато играете е добре да оставяте кучето си да ви побеждава от време на време.

Някои хора смятат, че трябва винаги да побеждават, за да показват на кучето си господство, но това е грешно поведение.

За да бъде всичко безопасно за кучето, избирайте играчки, които са меки и плюшени. Дъвченето на твърди играчки може да навреди на зъбите на кучето.

Препоръчани продукти

Подобни статии

Защо скимтят кучетата?

Защо скимтят кучетата?

Въпреки, че знаем толкова много за кучетата ние все още не можем да разчитаме всеки път техния лай, ...