🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Как да научим кучето да плува?

Всички кучета ли могат да плуват? Ако не - как мога да науча кучето си да плува?

"Аз имам женско Бордър Коли и на нея й става много горещо, когато я взимаме с нас на езерото. Опасно ли е? Какво да правя?"

(споделено от стопанин)

Когато кучетата са във водата те инстинктивно започват да движат краката си в опит да плуват. Това обаче не означава, че могат да плуват безопасно, да се задържат на повърхността или че им харесва да бъдат във водата.

Обикновено кучетата, които се опитват, но не са особено добри "плувци" са с големи тежки гърди, по - къси крайници и с къси муцуни.

Кое куче не може да плуваТези кучета обикновено могат да се задържат за известно време над водата, но е пресилено да се каже, че те могат да плуват.

Най - яркият пример за такава порода кучета е булдога. Те трудно се задържат за дълго във водата.

Как да научим кучето си да плува?

Бордър коли и други породи

Няма физическа причина поради, която Вашето Бордър Коли да не може да плува. По принцип тази порода има склонност да плува.

Можете да насърчите кучето си да плува като влезете във водата и го подканите да Ви последва. Ако кучето Ви обича да си играе с топки или други плаващи играчки, може да хвърлите такава играчка във водата и да видите дали то ще я последва.

Как да науча кучето си да плуваОбучение на кучето за плуванеМоже да накарате кучето си да плува, като го оставите да привикне да стои на определена дълбочина във водата и след това му подхвърлите играчка на място, където водата постепенно става по - дълбока.

Ако и това не помага може да помолите Ваши приятели с кучета, които плуват да дойдат с Вас. Влезте във водата и започнете да се веселите. Това е много вероятно да накара кучето да преодолее страха си и да се присъедини към Вас.

Трябва да имате впредвид, че дори и кучето да умее и да обича да плува, пак трябва да се грижите за неговата сигурност.

Трябва да обръщате внимание да не се преумори. Имайте в предвид, че малките кученца и по - старите кучета се уморяват по - бързо и често не усещат, че са уморени, докато не стане прекалено късно.

Избягвайте местата със силни течения или подводни дупки за собствена сигурност и сигурността на кучето. Ако все пак не успеете да научите кучето си да плува, постарайте се да му е комфортно, докато е с Вас около езерото или др.

Добре е да му сложите спасителна жилетка и да вземете хладка питейна вода, с която да утолява жаждата си. Когато на кучето му стане много горещо можете да го облеете с кофа вода, като обърнете особено внимание на корема му.

Добре е да познавате признаците за Топлинен удар. Намерете на кучето си удобно място на сянка и то ще се наслаждава на времето прекарано с Вас край езерото, дори и да не влиза във водата.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5. д-р БауБау
До 4. - ако се обучи може да плува и само
4.
померана на дюшек ли плъва или с лапи
3. Алекс
Моето куче го е страх от водата..
2. д-р БауБау
До 1. Монка - всичко за плуването при котките може да научите в статията, която ви изпращаме: http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0
1. Монка
А с катките същото ли е
Виж още отзиви
Коментирай
loading...