🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

7 лоши навика на кучето

"Не! Лошо куче!" Колко пъти ви се е налагало да използвате тези думи? Може би твърде много?!

Едно от най - важните неща, които трябва да знаете е, че лошото поведение на кучето не се коригира с наказания. Много пъти кучетата не разбират за какво са наказани и се опитват да скрият от вас поведението, заради което ги наказвате.

За да ви помогнем да се справите с поведенческите проблеми на кучето ви сме изброили някои от най - често срещаните лоши навици.

Предлагаме ви и няколко съвета как да се справите с тези лоши навици. Не трябва обаче да забравяте, че винаги е по - добре да обсъдите проблемите на вашето куче с ветеринар, който може да определи дали проблемът е само поведенчески.

Ако той потвърди, че кучето ви е добре здравословно, тогава можете да потърсите помощта на опитен треньор на кучета, който да научи любимеца ви на подходящо поведение. Ако смятате, че може да са справите сами, може и вие да направите тази стъпка: Обучение на кучето.

1. Дъвченето на предмети ...

Защо дъвчат кучетатаДъвченето е естествено поведение на кучетата, тъй като те изследват заобикалящата ги среда с устата си. То облекчава стреса и скуката и помага на кучетата да запазят зъбите си чисти.

Когато видите кучето си да дъвче неподходящи обекти, трябва да реагирате веднага, като го отделите от обекта и му подхвърлите любимата играчка за дъвчене.

Това ще създаде навик в кучето да дъвче точно този предмет. Поговорете с ветеринар кои материали са безопасни за дъвчене.

2. Лаене при звънене на звънеца ...

Куче лае на врататаКучетата лаят при звъненето на звънеца по ред причини. Те може да са развълнувани или загрижени от посетителите, които идват или да лаят понеже усещат, че трябва да пазят собствеността си.

Някои кучета лаят докато отваряте вратата и си мислят, че това е един вид обучение и трябва да лаят, за да отворите вратата.

Най - добрият начин за справяне с този проблем са тренировките и щедрото възнаграждаване на кучето, когато проявява друго поведение. Трябва да го научите да стои на определено място и да чака вратата да се отвори.

3. Копаене на дупки в двора ...

Копаенето е нормална дейност на кучето. То обикновено прави това с опредена цел или просто за да изразходи излишната енергия. Трябва да помогнете на кучето си, като му осигурите пясъчник или определено място от двора, където му е позволено да си копае. Оградете това място и сложете там лакомства и играчки, за да го накарате да отиде да си копае точно там.

4. Лаене в колата ...

Защо кучето лае в колатаЛаят на кучето в колата може да бъде причинен от чувство на неудовлетвореност, страх или буйна радост.

Най - добрият начин да се справите с този проблем е да му осигурите клетка (ако големината му го позволява), в което то ще се чувства по - комфортно.

Друг начин да се справите с този проблем е да му дадете играчка за дъвчене, върху която да се фокусира.

5. Просене от масата ...

Без значение колко сладко или отчаяно за храна е вашето куче последователността е ключа към това да го откажете от това да ви се моли за храна от масата.

Дори само веднъж да му дадете храна това може да има много негативни последствия. Трябва да осигурите на кучето си подходящи занимания по време на вашата вечеря.

6. Маркирането в къщата или апартамента ...

Защо кучето маркираТова е един от най - лошите поведенчески проблеми при кучетата. Кучетата уринират, за да маркират територията си, но обикновено правят това на открито.

Ако хванете кучето си да уринира в къщата, трябва бързо да го прекъснете и да го изведете отвън. Когато то се изходи на открито го възнаградете с награда.

7. "Кражба" на храна от кухненския плот ...

Това е един от навиците с който ще ви е много трудно да се справите, тъй като кучетата изпитват огромна наслада от кражбата на храна.

Най - лесният начин да се справите с решаването на този проблем е като просто не оставяте никаква храна на кухненския плот и да ограничавате достъпа на кучето си до кухнята, когато не сте наблизо, за да го контролирате.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...