Кои са любимите места на котката за галене?

Кои са любимите места на котката за галене?

Целта на настоящата статия е да Ви покаже четирите места, на които котките обожават да ги галят и едно място, което кучетата обичат, но повечето котки мразят.

Къде НЕ трябва да галите котката?

Това е едно място, което кучетата обожават, но голяма част от котките ненавиждат. Става въпрос за корема. Причината за това е, че домашните котки не са чак толкова голям хищник и се чувстват уязвими откъм корема.

За тях една мишка може да е обяд, но те самите могат да станат обяд на някой койот например. При кучетата не е така, те са доста по - големи и имат по - голяма сигурност и увереност.

Когато една котка се бори за живота си, най - уязвимата част от нейното тяло е корема й. Това е мястото, където всичките и жизненоважни органи са лесно достъпни. Едно докосване по корема на котка, която не е сигурна, че няма да й навредите, веднага ще задейства защитна маневра. Дори има опасност котката да Ви одраска или да ви ухапе.

Галене на котката по коремаНякои котки с течение на времето могат да се научат да бъдат галени по корема, но други никога няма да допуснат това.

Честно казано по - добре е да обръщате внимание на другите места за галене, които котките обичат.

Любимите места на котката за галене:

Това са местата, където са концентрирани техните ароматни жлези. Когато котката си търка брадичката по Вас или някакъв предмет тя оставя своята миризма. Разпространявайки миризмата си, котката се чувства по - добре, защото заобикалящата я среда й мирише познато.

Когато галите котката в тези зони те се чувстват чудесно. По този начин Вие помагате на котката да разпръсква своя аромат и да се чувства още по - щастлива. Ето кои са точките, които котките най - много обичат:

Къде трябва да галя котетоГалене на котка- Основата на брадичката – погалете внимателно Вашата котка по долната част на брадичката. Това ще накара котката Ви да мърка сладко и да се наслаждава на ласките, с които я дарявате.

- Основата на ушите – подобно на областта под брадичката това място е страхотно за разпръскване на аромат.

- Бузите и зоната зад мустаците – когато галите котката си в тези зони тя изпитва голямо удоволствие и тя обикновено ще извърти мустаците си сякаш иска да Ви каже да продължавате да я галите на същото място.

- Основата на опашката – котките обожават нежните милувки в долната част на гърба, в близост до основата на опашката.

Ако се придържате към това да галите котката си в тези четири области, любовта и доверието между вас само ще расте.

Препоръчани продукти

Коментари за Кои са любимите места на котката за галене?

  1. 1.

    kotenceto mi ne mi dava osobeno mnogo da q galq savsem rqdko
    po princip r1mji

Подобни статии

Грижи за котешките нокти

Грижи за котешките нокти

Трябва ли да се полагат грижи за ноктите на Вашата писана? Хората, които отдавна отглеждат котки у ...