🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №3. Научете кучето да докосва края на пръчка

  • Трудност: Лесно
  • Необходими условия: Няма
  • Необходими неща: Кликер, пръчка, Лакомства

Урокът цели да научите кучето си да докосва с муцуна края на пръчка, която му подавате. Пръчката трябва да е с дължина около 40 см и с диаметър около 1 см.

 

Препоръчваме Ви да омотаете тиксо в края на пръчката, за да не се нарани кучето от някой остър ръб по нея. С пръчка можете да научите кучето си на много трикове и това е само първият от тях.

Стъпка 1: Дръжте пръчката на разстояние и изчакайте.

Стъпка 2: Кучетата са любопитни по природа, така че когато кучето докосне пръчката със своя нос или уста, натиснете кликера и му дайте лакомство. Продължавайте да правите това, докато кучето започне да докосва пръчката без колебание. Ако пръчката не привлича интереса на кучето, нежно докоснете носа му с върха на пръчката и натиснете кликера.

Стъпка 3: Следващият път, когато кучето докосва пръчката едновременно натиснете кликера, обърнете му внимание и издайте командата "Докосни".

Стъпка 4: Когато кучето се научи да докосва пръчката по команда, дайте му допълнителна награда и го насърчете за добре свършената работа.

Съвет

Ако кучето Ви започне да докосва други части на пръчката, а не нейният край не му казвайте нищо и го игнорирайте.

Когато докосне края на пръчката, веднага натиснете кликера и му дайте лакомство. Увийте края на пръчката с тиксо или някакъв мек материал, който да предпази кучето от нараняване.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3.
Необходимо ли е всичко да се прави с клишета? Възможно ли е да се постигне същия резултат без него?
2. д-р БауБау
До 1. Рошко - пробвайте без лакомство, като в началото не ги спирайте изведнъж, а разредете даването. Например - при първо изпълнение дайте лакомство, при следващо изпълнение - пропуснете, при трето изпълнение - дайте отново и така докато свикне без лакомство.
1. Рошко
Здравейте, имам един въпрос! Кучето ми се научи да докосва края на пръчката, като при изпълнение на задачата винаги щраквам кликера и му давам лакомство. Въпроса ми е да продължавам ли винаги да му давам лакомство след изпълнение на определена задача, която вече е научило? Благодаря предварително!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...