Обучение на кучето: Урок №2. Научете кучето да разпознава своето име

Обучение на кучето: Урок №2. Научете кучето да разпознава своето име
 • Трудност: Лесно
 • Необходими условия: Няма
 • Необходими неща: Кликер, Лакомства

След като научите кучето си да отговаря на кликера (Урок №1) , вече сте готови да го научите на много трикове и команди.

В настоящите статии  ще ви покажем как кликера може да се използва за основни команди и за по - сложни команди.
 
Ако искате добре обучено куче, едно от първите неща, на които трябва да го научите е да отговаря на името си.

Стъпка 1: Игнорирайте кучето, докато не погледне точно във вас, тогава натиснете кликера и му дайте лакомство.

Стъпка2: Направете това няколко пъти, като добавите името на кучето, точно преди да натиснете кликера и след това му дайте лакомство.

Стъпка3: Продължете да правите това, докато кучето ви не започне да се гледа право във вас, когато кажете името му.

Съвет

Бъдете търпеливи, нормално е кучето без проблем да изпълнява командите цял ден, но на другия ден да ги е забравило. Прекратете обучението, когато усетите, че кучето ви е уморено. Кучето трябва да очаква с нетърпение тренировката, защото тя е много по - пълноценна, когато кучето и се наслаждава.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

4.1, 9 гласа
прегледи 44523

Препоръчани продукти

Коментари за Обучение на кучето: Урок №2. Научете кучето да разпознава своето име

 1. 15.

  Една моя приятелка си взе куче с неизвестна порода а то само хапе ,скимти и бяга като иска да му сложи каишка. Аз не съм имала куче а много искам но нямам представа как да го дресирам без кликер а четох толковва неща. :-( :-[ .А ме е страх понеже става голяма да не ме ухапе лошо

 2. 16.

  Можете ли да ми помогнете

 3. 17.

  До 14,15,16. ани - ето тук може да прочетете всичко за породата, включително за нейното отглеждане и дресировка: http://zoovidove.baubau.bg/немска-овчарка

 4. 18.

  До 14,15,16. ани - и аз мога да ти помогна! Аз също съм на 11г. И аз също по Коледа ще си купувам немска овчарка! И аз също ще я гледам в апартамент! Трябва да ти кажа, че немската овчарка никога не би наранила дете особено стопанина и семейството му! Не се притеснявай! Няма да те ухапе, а напротив, ще ти помага ще се включва в игрите ти и ще е до теб и ще те защитава! Знам го, защото съм проучила всяка порода и характеристика й! От кой град си?
  Моля те, пиши ми!
  Много поздрави
  Немско овчарско куче! :) ;)

 5. 19.

  Аз съм на 12 и ще си купувам джак ръсел бих те ли ми казали повече за него и обучението му

 6. 20.

  До 19. Калоян - ето тук може да прочетете всичко за породата, включително и за обучението: http://zoovidove.baubau.bg/джак-ръсел

 7. 21.

  Благодаря

 8. 22.

  Здравейте, от два дни имам вкъщи бийгъл. Може ли да ми кажете нещо повече за дресировката му

 9. 23.

  До 22. Краси - всичко за породата, включително и нейното обучение може да научите тук: http://zoovidove.baubau.bg/бигъл

 10. 24.

  Здравейте, след нова година искам да си взема хъски или американска акита, ако можете да ми помогнете с повече информация за тях и тяхното дресиране ще съм ви благодарен!????????❤

 11. 25.

  До 24. - пълна информация на този етап имаме само за Сибирско хъски. В статията има и за неговото обучение. За акита все още нямаме налична информация:
  http://zoovidove.baubau.bg/хъски

 12. 26.

  Кучето ми е много плахливо(няма година от както сме го взели ) и винаги като отида до него то ляга .Искам да спре да лежи и да се държи повече като куче

 13. 27.

  До 26. Рени - опитайте с тази команда: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето-урок-13-научете-кучето-на-командата-стани

 14. 28.

  Здравейте кучето ми е пинчер и е на 1 година досега не съм го обучавала.Късно ли е вече да започна и ако не може ли да препоръчате нещо повече за породата?Какви лакомства повече им се харесват?

 15. 29.

  И още един въпрос как да я науча да харесва малко повече водата когато я къпя, защото през лятото когато отивам на море ми се иска да я взема с мен? Може ли да се разболее от водата и какви мерки да взема?Имали нещо като пояс за куче?Благодаря ви предварително.

 16. 30.

  До 28. Виктория - по принцип на тази възраст започват да възприемат по-трудно, но не е невъзможно обучението им. Просто ще е нужно малко повече време за възприемането на дадена команда. Лакомствата трябва да бъдат възможно най-малки, предвид размера на породата :) В зоомагазините има специални лакомства, предназначени за кученца, които се обучават.
  29. Много кучета не обичат водата и към това трудно ще я приучите. Не Ви съветваме да я къпете често в солената морска вода! В много случаи се стига след това до сърбеж, опадване на козина и др. при някои кучета.

 17. 31.

  Моето йорки на 2месеца и 2седмици като му казвам името изобщо не поглежда

 18. 32.

  До 31. Мартин - следвайте инструкциите, описани в статията и бъдете постоянни. Не се отказвайте, все още кученцето е малко. Ще научи своето име, не се притеснявайте :)

 19. 33.

  Здравейте, вчера си прибрах малко кученце, на около 4-5 месеца, което намерих пред входа ми. Много е добричко и мило, бързо запомня, но явно са го биели преди и сега когато някой у дома направи рязко движение или го приближи докато се храни то ръмжи и тръгва да хапе. Можете ли да ме посъветвате как да постъпя?

 20. 34.

  Задължително ли е да използвам кликер !

Подобни статии