Обучение на кучето: Урок №2. Научете кучето да разпознава своето име

Обучение на кучето: Урок №2. Научете кучето да разпознава своето име
 • Трудност: Лесно
 • Необходими условия: Няма
 • Необходими неща: Кликер, Лакомства

След като научите кучето си да отговаря на кликера (Урок №1) , вече сте готови да го научите на много трикове и команди.

В настоящите статии  ще ви покажем как кликера може да се използва за основни команди и за по - сложни команди. Ако искате добре обучено куче, едно от първите неща, на които трябва да го научите е да отговаря на името си.

Стъпка 1: Игнорирайте кучето, докато не погледне точно във вас, тогава натиснете кликера и му дайте лакомство.

Стъпка2: Направете това няколко пъти, като добавите името на кучето, точно преди да натиснете кликера и след това му дайте лакомство.

Стъпка3: Продължете да правите това, докато кучето ви не започне да се гледа право във вас, когато кажете името му.

Съвет

Бъдете търпеливи, нормално е кучето без проблем да изпълнява командите цял ден, но на другия ден да ги е забравило. Прекратете обучението, когато усетите, че кучето ви е уморено. Кучето трябва да очаква с нетърпение тренировката, защото тя е много по - пълноценна, когато кучето и се наслаждава.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

4.2, 5 гласа
прегледи 25760

Препоръчани продукти

Коментари за Обучение на кучето: Урок №2. Научете кучето да разпознава своето име

 1. 6.

  До 5. rali - щом сте успели да го научите дори само на 1 команда без устройството, надали ще имате проблем при всеки следващ урок :)

 2. 7.

  Аз не разбирам много но ще е по лесно мисля ако кликнете с кликера кажете имего на кучето и м дадете лакомство

 3. 8.

  А ако кучето не ме погледне

 4. 9.

  Здравейте имам малка каракачанка на 3 месеца.Голям инат не иска каишка и само скимти и вие.Какво мога да направя?

 5. 10.

  До 9. Веси - поведението му на този етап е нормално, като се има предвид възрастта, на която се намира кученцето, но е подходяща да започнете обучение. Не бива да отлагате, тъй като колкото повече време мине и става по-голяма социализацията и обучението стават по-трудни.

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

  Тук може да изберете командите, на които искате да научите кученцето и да започвате. Бъдете постоянни и търпеливи. В началото е най-трудно!

 6. 11.

  Здравейте моето куче е йорки искам да го науча на своето име без кликер какво да правя моля за съвет

 7. 12.

  До 11. danny - опитайте със същите стъпки без кликер. Ще са нужни вероятно повече повторения, но вероятно ще успеете :)

 8. 13.

  ms

 9. 14.

  Аз по коледа ще си взимам немска овчарка и ми трябва за пазач . Искам да я науча на много номера но не знам как да подходя,бихте ли ми помогнали а аз съм на 11г.имам заек и ме е страх да не го убие. Ще я гледаме в апартамент

 10. 15.

  Една моя приятелка си взе куче с неизвестна порода а то само хапе ,скимти и бяга като иска да му сложи каишка. Аз не съм имала куче а много искам но нямам представа как да го дресирам без кликер а четох толковва неща. :-( :-[ .А ме е страх понеже става голяма да не ме ухапе лошо

 11. 16.

  Можете ли да ми помогнете

 12. 17.

  До 14,15,16. ани - ето тук може да прочетете всичко за породата, включително за нейното отглеждане и дресировка: http://zoovidove.baubau.bg/немска-овчарка

 13. 18.

  До 14,15,16. ани - и аз мога да ти помогна! Аз също съм на 11г. И аз също по Коледа ще си купувам немска овчарка! И аз също ще я гледам в апартамент! Трябва да ти кажа, че немската овчарка никога не би наранила дете особено стопанина и семейството му! Не се притеснявай! Няма да те ухапе, а напротив, ще ти помага ще се включва в игрите ти и ще е до теб и ще те защитава! Знам го, защото съм проучила всяка порода и характеристика й! От кой град си?
  Моля те, пиши ми!
  Много поздрави
  Немско овчарско куче! :) ;)

 14. 19.

  Аз съм на 12 и ще си купувам джак ръсел бих те ли ми казали повече за него и обучението му

 15. 20.

  До 19. Калоян - ето тук може да прочетете всичко за породата, включително и за обучението: http://zoovidove.baubau.bg/джак-ръсел

 16. 21.

  Благодаря

 17. 22.

  Здравейте, от два дни имам вкъщи бийгъл. Може ли да ми кажете нещо повече за дресировката му

 18. 23.

  До 22. Краси - всичко за породата, включително и нейното обучение може да научите тук: http://zoovidove.baubau.bg/бигъл

 19. 24.

  Здравейте, след нова година искам да си взема хъски или американска акита, ако можете да ми помогнете с повече информация за тях и тяхното дресиране ще съм ви благодарен!????????❤

 20. 25.

  До 24. - пълна информация на този етап имаме само за Сибирско хъски. В статията има и за неговото обучение. За акита все още нямаме налична информация:
  http://zoovidove.baubau.bg/хъски

Подобни статии