🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №6. Научете кучето да влиза в преносима клетка

Тази тренировка е много полезна за стопани, които често пътуват и се налага да изкарват кучето си с тях.

Преносимата клетка е много удобен аксесоар и когато се налага пътуване при ветеринаря или просто, когато кучето трябва да постои в нея за известно време.

Ще се чувствате много разочаровани, ако сте готови да напуснете дома си, но не можете да накарате кучето си да влезе в клетката.

За щастие може да го тренирате така, че да влиза в клетката по Ваша команда.

Ето как да го направите:

Какво ви е необходимо ?! - за да обучите кучето си да влиза в клетка по команда ще са Ви необходими малко лакомства, с които да го възнаграждавате при добре свършена работа.

Ако използвате кликер за обучение, естествено ще ви е необходим и кликер. Изберете команда – преди да започнете трябва да изберете думата, с която да го подканите да изпълни командата.

Препоръчително е командата да се състои само от една дума. Научете кучето си да влиза в клетката – обикновено това става само след няколко кратки сесии. Започнете като стоите пред клетката на кучето и му показвате лакомства. Подайте му командата, която сте избрали и хвърлете лакомството в клетката.

Веднага след като кучето влезе в клетката, за да вземе лакомството го похвалете или щракнете с кликера. Повторете това няколко пъти. Практикувайте тези тренировки по няколко пъти на ден за около 10 минути.

След няколко дни вече може да спрете да хвърляте лакомство в клетката. Първите няколко пъти може би ще ви се наложи да имитирате с ръка, че хвърляте лакомство в клетката, след като сте казали командата.

Едва когато кучето влезе вътре кликнете с кликера или го похвалете и му пуснете лакомство. След няколко тренировки вече кучето ще се научи да влиза в клетката, веднага след като сте му подали командата да го направи.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...