🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №24. Научете кучето да върви с Вас

Тази команда е свързана с това да обучите кучето си да върви близо до Вас, независимо дали то е на каишка или е пуснато свободно. Разбира се малко по - трудно е да го научите, когато то е свободно.

От какво ще имате нужда?

Трябва Ви сигурно място, където да провеждате тренировката, като например ограденият заден двор на къщата. Ще са Ви необходими и няколко лакомства под ръка.

Ако кучето е прекалено малко и ниско е добре да имате дървена лъжица намазана с фъстъчено масло или нещо друго, за да не се навеждате, когато давате на кучето. Отначало му давайте лакомства постоянно.

Започнете обучението, когато кучето застане от лявата ви страна. Дръжте лакомства в ръка или дървена лъжица намазана с нещо вкусно близо до кучето и му задайте думата, която сте избрали за тази команда.

Започнете да вървите. Когато започвате обучението просто направете няколко стъпки и му давайте лакомства непрекъснато. Изберете място, където да няма странични фактори, които да разсейват кучето. Ако сте на място, където има твърде много интересни за кучето неща има вероятност и лакомствата да не привлекат вниманието му.

***

След като научите кучето да върви с Вас няколко метра, давайки му непрекъснато лакомства е време да започнете да намалявате дажбата на лакомствата. Започнете упражнението наново, но този път направете първо една крачка и тогава му дайте лакомство. Постепенно увеличавайте крачките, преди да му давате лакомство.

***

След като кучето Ви е способно да извърви 10 - 20 метра с Вас следейки Ви по петите само с няколко лакомства,  значи е време да добавяте още разстояние. Прогресивно намалявайте и количествата лакомства, които му давате.

***

След като сте способни да ходите на дълги разстояния и кучето Ви да Ви следва по петите, може да добавите и някои фактори, които да го разсейват. Можете да пробвате тренировката в някой парк или някъде другаде из квартала.

Когато за първи път правите това, може да се наложи да му давате лакомства непрекъснато и да намалите разстоянието на разходките, докато кучето не разбере, какво се очаква от него. След това вече можете отново да увеличавате разстоянията и да намалявате лакомствата.

***

Когато кучето свикне да ви следва по петите за дълги разстояния, вече е време да спрете нацяло използването на лакомства. Добавяйте още разстояние по време на разходките, като същевременно намалявате лакомствата, които давате на кучето. Скоро кучето Ви ще свикне да ви следва по петите по команда, без да му давате лакомства.

Проблеми, които могат да възникнат:

Не е необичайно някои кучета да не могат да изпълняват командата, особено в началото. Ето няколко неща, които можете да направите, за да решите този проблем:

  1. Върнете се 1 - 2 стъпки назад. Една от основните причини кучетата да не изпълняват правилно тренировките е това, че ние искаме да ги научим много бързо и обикновено минаваме към следващата стъпка преди те да са готови. Ако кучето Ви прави няколко грешки поред му давайте повече лакомства и намалете разстоянията на разходките.
  2. Наблюдавайте езика на тялото на кучето си. Може лесно да предвидите кога кучето е готово да се откъсне от Вас на по - голямо разстояние. Обикновено то се фокусира върху нещо друго освен лакомствата.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
2.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

7. Ивелина
Здравейте , на колко месеца е хубаво да бъде кучето за да го вземем и започнем обучение,в случая Голдън ретривиър,благодаря предварително !
6. д-р БауБау
До 5. Цветомир - това е командата за обучение на сядане, прилагайте я в случаите, които желаете кучето да седне. http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8
5. Цветомир
Може ли да добавите урок Как кучето ми да сяда когато аз спря или Когато се завъртамъчих да не минава зад мен а да ме заобиколи отзад..Мерси :)
4. д-р БауБау
До 3. Мартин - ето тази команда ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BA%D0%B0%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B0
3. Мартин
Как да науча моето кученце да идва при мен без каишка защото и ще е малко за каишка (2месеца и 2 седмици) Много хубав сайт!
2. д-р БауБау
До 1. - за съжаление все още нямаме такава команда, но ще го имаме впредвид. Засега може да потърсите клипчета в интернет пространството с подобна команда.
1.
как да науча кучето да танцува
Виж още отзиви
Коментирай
loading...