🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №4. Научете кучето да идва при повикване

Научаването на кучето да идва при Вас, когато го повикате е една от най - важните и основни команди.

След като го научите на тази команда, можете да го предпазите от потенциално опасна ситуация, като го повикате.

Можете да научите на тази команда и малко кученце, стига то да е научило името си.

  • Трудност: Средна
  • Необходимо време: 5-10 минути, 2-3 пъти на ден

Етапи на обучението:

Стъпка 1: Започнете тренировката на закрито, като държите кучето на каишка.

Стъпка 2: Докато кучето не Ви обръща внимание, ясно и силно извикайте името му, последвано от командата "Ела".

Стъпка 3: Правете движения, стъпвайки назад и докосвайки колената си.

Стъпка 4: Веднага след като кучето дойде при Вас, похвалете го щедро, без да му причинявате превъзбуда.

Стъпка 5: Ако кучето не идва при Вас, леко опънете каишката, за да го окуражите. Гласа ви трябва да е оптимистичен и развълнуван, за да му покажете, че е нещо положително да дойде при Вас.

Стъпка 6: Повторете упражнението 5-6 пъти, като след това излезете на открито. Може да пробвате упражнението и като махнете каишката, но само ако имате ограден двор.

Съвети

Никога не използвайте командата "Ела" с гневен тон в гласа си. Никога не викайте кучето по команда за негативни неща, като например наказание, баня или хапчета. Вместо това отидете и го хванете.

Награждаването на кучето Ви с лакомства може да бъде рисковано. Лакомствата трябва да се използват рядко или изобщо да не се използват. Правете го само в извънредна ситуация, в противен случай, когато кучето види, че не държите някакви лакомства няма да дойде при Вас.

Наградата за изпълнението на командата трябва да бъде нещо, което винаги можете да му доставите, като похвала. Ако кучето се опитва да избяга от Вас не тичайте след него. То ще си помисли, че това е игра, ако го направите.

Опитайте се да обърнете играта, извикайте му името и се отдалечете от него. Много е вероятно то да изтича до Вас, за да си играе. Ако дойде похвалете го и му дайте награда. Това може да бъде особено полезно при извънредни ситуации.

От какво имате нужда:

  • Каишка и нашийник

Етапи на обучението, ако използвате кликер:

Стъпка 1: Определете каква ще е командата, която ще използвате, например "Ела" последвано от името на кучето. Повтаряйте командата няколко пъти през деня и давайте награда (лакомство) на кучето всеки път, когато я кажете.

Стъпка 2: Отидете в другия край на стаята и кажете командата. Кучето ще дойде при Вас, за да получи своето лакомство. Когато то дойде при Вас натиснете кликера и му дайте по - голямо парче от лакомството. На този етап използвайте кликера и му давайте лакомство, всеки път, когато дойде при Вас.

Стъпка 3: Всеки път, когато кучето идва при Вас хванете с ръка нашийника, преди да му дадете лакомството. Това ще го научи, че е нормално да го държите, когато дойде при Вас. Кучетата се дърпат, когато не искат да правят нещо. Това трябва да стане навик, както за Вас, така и за кучето.

Стъпка 4: Опитайте се да викате кучето от различни стаи.

Стъпка 5: Давайте му команда да дойде при Вас, когато видите, че вниманието му е заето с нещо друго. Сменяйте наградата за изпълнение на командата. Понякога му давайте лакомство, понякога просто го похвалете.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
3.8/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

15. КристинаLovesDogs
Аз имам кокерче на 7 месеца и то е много палаво.... Започва да скача и да хапе, когато се опитвам да го уча на командата...Как да го накарам да се успокои?
14.
Здравейте имам Джак Ръсел на 59 дена и искам да попитам кога да започна обучението му?
13. д-р БауБау
До 12. Само кучета - Може, да. Но в началото избирайте по-спокойно места, където няма голямо движение на хора и превозни средства.
12. Само кучета
Много добри съвети! Но може ли да излезем първо, а не на закрито? Защото кучето ми е на четири години и вкъщи ми е опашка!???? Следва ме неотлъчно! Но навън не иска имена чуе, че говоря нещо! Такаче, мисля да започне от вън. Ще стане ли?
11. д-р БауБау
До 10. Деси - добре е да провеждане обучението поотделно, тъй като заедно ще се разсейват прекалено много.
10. Деси
Здравейте, имам две малки бигълчета, които като порастнат малко ще започна да дресирам, обаче не знам дали трябва да ги тренирам заедно или поотделно.
9. д-р БауБау
До 8. Боян - след навършване на 2-3 месечна възраст спокойно може да започнете с обучението! Докато са малки кучетата са най-лесно възприемчиви, поради което се препоръчва и обучението им да започва в най-ранна възраст.
8. Боян
На каква възраст трябва да го уча на тези команди.
7.
Благодаря
6. д-р БауБау
До 5. Теодора Димитрова - Следвайте инструкциите на командата и ако не иска лакомствата предназначени за кучета, които се дават като награда ги заместете с малки парченца кренвирш. Нужно е постоянство и търпение и ще успеете! :)
5. Теодора Димитрова
Здравей аз съм Теди моето куче е хъски .Как да го науча на командата ела като му кажа да дойде той бяга.Но идва само като му покажа кренвирш.
4. д-р БауБау
До 3. Руми - след навършване на 2-3 месечна възраст, спокойно може да се започне обучение, като в началото разбира се ще е повече под формата на игра.
3. Руми
На каква възраст трябва да започнем да го обучаваме?
2. гоши
Отлично похвалвам този който го е,писал
1. гоши
Благодаря ще ги пробвам
Виж още отзиви
Коментирай
loading...