🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №7. Научете кучето на командата "ПУСНИ"

Командата пусни, означава кучето да пусне това, което е в устата му. Командата пусни е една от най - важните за кучето. Тя може да го предпази, когато то държи нещо опасно в устата си и може да си играете на интересни игри, като теглене на въже например.

Командата е лесна за научаване от кучето и отнема само няколко минути. Въпреки това някои кучета са много разсеяни, така че бъдете търпеливи. Идеята на това обучение е в наградата. Кучето знае, че ако пусне обекта, който държи в устата си ще му се случи нещо хубаво.

  • Трудност: Лесно
  • Необходимо време: 5-10 минути

Стъпки:

Стъпка 1: Дайте на кучето си някоя от любимите му играчки с командата "Дръж" или "Вземи".

Стъпка 2: След като играчката е в устата му ясно и твърдо му кажете да пусне, като същевременно доближите лакомство до устата му.

Стъпка 3: Веднага след като кучето пусне играчката му дайте лакомството.

Стъпка 4: Ако кучето не пуска играчката, завъртете лакомството близо до носа му. Не дърпайте играчката от устата и не се опитвайте да отворите челюстите му, защото това може да изпрати грешно послание на кучето.

Стъпка 5: Повторете всички стъпки няколко пъти, докато не почувствате, че кучето разбира какво искате от него. След известно време опитайте да държите лакомството по - далеч. След това му повторете командата  без да му давате лакомство.

Съвети:

Как да обучим кучето да пускаАко кучето Ви става прекалено развълнувано или обсебено от лакомствата, починете си и опитайте тренировката по - късно. След като Вашето куче започне да разбира командата, може да пробвате с всякакви случайни неща, които то държи в устата си.

По време на тренировките дръжте кучето си на каишка, за да не избяга с играчката или предмета, който държи в устата си. Могат да се използват и други думи за тази команда, като "Дай" или "Освободи". Независимо от думата, която изберете, командата трябва да бъде ясна и разбираема за кучето.

Какво ви е необходимо:

  • няколко играчки, които кучето обича
  • голяма шепа от някое любимо негово лакомство

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

6. Само кучета!
Не става. Кучето въобще не иска да взима играчка. ВЪОБЩЕ. Като види награда и край... Просто не иска да хваща нищо!
5. ваня
наистина проработи,благодаря
4. Иванов
Наистина проработи.По принцип моя е много разсеян,но като захапа въжето,доближих една гланулка от любимите му,казах му пус и веднага пусна.Благодаря много
3. Ваня
Нашето зверче, когато усети наградка изпълнява всичко перфектно.. Като няма награда обаче, само побутва играчката в мен и не я пуска.
2. Joana Kostadinova
Много добро
1. Гоши
Брава добри са
Виж още отзиви
Коментирай
loading...