Обучение на кучето: Урок №7. Научете кучето на командата "ПУСНИ"

Обучение на кучето: Урок №7. Научете кучето на командата

Командата пусни, означава кучето да пусне това, което е в устата му. Командата пусни е една от най - важните за кучето. Тя може да го предпази, когато то държи нещо опасно в устата си и може да си играете на интересни игри, като теглене на въже например.

Командата е лесна за научаване от кучето и отнема само няколко минути. Въпреки това някои кучета са много разсеяни, така че бъдете търпеливи. Идеята на това обучение е в наградата. Кучето знае, че ако пусне обекта, който държи в устата си ще му се случи нещо хубаво.

 • Трудност: Лесно
 • Необходимо време: 5-10 минути

Стъпки:

Стъпка 1: Дайте на кучето си някоя от любимите му играчки с командата "Дръж" или "Вземи".

Стъпка 2: След като играчката е в устата му ясно и твърдо му кажете да пусне, като същевременно доближите лакомство до устата му.

Стъпка 3: Веднага след като кучето пусне играчката му дайте лакомството.

Стъпка 4: Ако кучето не пуска играчката, завъртете лакомството близо до носа му. Не дърпайте играчката от устата и не се опитвайте да отворите челюстите му, защото това може да изпрати грешно послание на кучето.

Стъпка 5: Повторете всички стъпки няколко пъти, докато не почувствате, че кучето разбира какво искате от него. След известно време опитайте да държите лакомството по - далеч. След това му повторете командата  без да му давате лакомство.

Съвети:

Как да обучим кучето да пускаАко кучето Ви става прекалено развълнувано или обсебено от лакомствата, починете си и опитайте тренировката по - късно. След като Вашето куче започне да разбира командата, може да пробвате с всякакви случайни неща, които то държи в устата си.

По време на тренировките дръжте кучето си на каишка, за да не избяга с играчката или предмета, който държи в устата си. Могат да се използват и други думи за тази команда, като "Дай" или "Освободи". Независимо от думата, която изберете, командата трябва да бъде ясна и разбираема за кучето.

Какво ви е необходимо:

 • няколко играчки, които кучето обича
 • голяма шепа от някое любимо негово лакомство

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

4.3, 3 гласа
прегледи 27661

Препоръчани продукти

Коментари за Обучение на кучето: Урок №7. Научете кучето на командата "ПУСНИ"

 1. 1.

  Брава добри са

 2. 2.

  Много добро

 3. 3.

  Нашето зверче, когато усети наградка изпълнява всичко перфектно.. Като няма награда обаче, само побутва играчката в мен и не я пуска.

 4. 4.

  Наистина проработи.По принцип моя е много разсеян,но като захапа въжето,доближих една гланулка от любимите му,казах му пус и веднага пусна.Благодаря много

 5. 5.

  наистина проработи,благодаря

 6. 6.

  Не става. Кучето въобще не иска да взима играчка. ВЪОБЩЕ. Като види награда и край... Просто не иска да хваща нищо!

Подобни статии