🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №10. Научете кучето на командата "ПОГЛЕДНИ МЕ"

Командата "Погледни ме" се използва, за да привлечете вниманието на вашето куче. Тя е полезна за времето, когато имате нужда то да се съсредоточи върху вас, за да му предадете нов урок например.

Командата е особено полезна за хората, които работят в екип със своето куче. Например овчарски кучета, полицейски кучета или кучета спасители.

Подавайки тази команда на кучето, вие привличате неговото внимание, за да му дадете инструкции какво да прави по - нататък.

Командата е полезна и когато кучето има поведенчески проблеми. Когато съсредоточи вниманието си върху вас, то ще отклони вниманието си от нещата, които например го карат да се държи агресивно.

Ето как да научите кучето си на командата "Погледни ме":

"Погледни ме" е лесна за научаване команда. Ще са Ви необходими шепа от любимите му лакомства или кликер, ако обучавате кучето си с кликер.

Трябва да започнете обучението на някое тихо място, където няма неща, които да разсейват кучето. След като сте подготвили лакомствата или кликера, кажете името на кучето, последвано от командата "Погледни ме".

Привлечете вниманието на кучето !

За много от кучетата само споменаването на името им е достатъчно да привлече вниманието им. Ако кучето погледне към Вас след като му кажете командата "Погледни ме", можете да го възнаградите, като му дадете лакомство или щракнете с кликера.

Някои кучета може и да не реагират веднага, след като чуят името си, последвано от командата "Погледни ме". В този случай след като подадете командата, размахайте лакомство под носа на кучето и след това го изтеглете на нивото на лицето си.

Кучето ще следва с поглед лакомството и в крайна сметка погледа му ще се спре върху лицето Ви. След като това стане наградете кучето веднага, като му дадете лакомството или щракнете с кликера.

В рамките на няколко кратки сесии на обучение вече не би трябвало да има проблеми кучето да съсредоточи вниманието си върху Вас.

Продължете тренировките с кучето си и постепенно изпробвайте командата в по - динамична и разсейваща среда. След известно време ще можете да привличате вниманието на кучето във всяка една ситуация.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
2.3/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Е може и по добре
Виж още отзиви
Коментирай
loading...