🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №13. Научете кучето на командата "СТАНИ"

"Стани" е команда, с която карате кучето си да се изправи, но без да се движи. Това е полезно, когато искате кучето Ви да стои изправено, докато му се прави изследване или подобрявате външният му вид или планирате още по - задълбочено обучение. Това е сравнително лесна команда за научаване.

Какво ще Ви трябва?

Всичко, от което имате нужда са шепа лакомства и кликер, ако използвате такъв.

Трябва да имате впредвид, че е предимство ако преди това сте научили кучето си на командите "Легни".

Обучение

Започнете като кучето стои пред Вас в легнало или седнало положение. Дръжте лакомство точно под носа на кучето и му подайте командата да стане. Много бавно преместете лакомството точно до носа на кучето. Кучето би трябвало да се изправи и да следва лакомството.

В момента, в който кучето се изправи го поощрете, кликнете с кликера, ако използвате такъв и му дайте лакомството. Ако изпитвате проблеми да го накарате да се изправи, примамете го, като го насърчавате с развълнуван глас или разклащате играчка пред него.

Първите няколко пъти, когато практикувате командата трябва да награждавате с лакомство кучето си всеки път, когато се изправи. След като схване командата можете да я усъвършенствате, като го научите да стои по дълго време изправено, без да се движи от мястото си. Само му дайте лакомство и кликнете с кликера, когато стои изправено, без да се движи. Трябва да сте в състояние да усъвършенствате командата, само след няколко кратки сесии.

Как да научим кучето си на командата "Стани" с кликер

Стъпка 1: Изчакайте кучето Ви да се изправи и натиснете кликера и му дайте лакомство. Повторете това няколко пъти, докато не се научи, че трябва да се изправи, за да получи лакомство.

Да стои право е естественото състояние на кучето и затова отначало то е объркано защо получава награда, затова може да се наложи по - дълго обучение от обикновено. (Първоначално може да кликвате, дори ако кучето не стои перфектно изправено, като постепенно изисквате от него да заема по - добра поза).

Стъпка 2: Започнете да му показвате визуален знак (например посочете с ръката си нагоре) или издайте вербална команда с думата, която сте избрали, за да може кучето да свърже тези неща с изправянето си. След това кликнете и му дайте лакомство.

Стъпка 3: Оставете го да легне и след това му подайте командата да стане. Ако то се изправи кликнете и го наградете с повече лакомства от обикновено.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. д-р БауБау
До 1. Деан на 14 - за втората команда явно ще е нужно повече време. Продължавайте с опитите. Относно команда за претъркулване, все още нямаме. Но ще го имаме впредвид! Благодарим.
1. Деан на 14
Кучето ми е хъски на 10 месеца командата "Ела" я научи но командата "Стани" не се получи спазвах точно и вярно опътванията. И да попитам знаете ли как мога да го науча на претъркули се защото никъде не намерих опътвания
Виж още отзиви
Коментирай
loading...