Обучение на кучето: Урок №13. Научете кучето на командата "СТАНИ"

Обучение на кучето: Урок №13. Научете кучето на командата

"Стани" е команда, с която карате кучето си да се изправи, но без да се движи. Това е полезно, когато искате кучето Ви да стои изправено, докато му се прави изследване или подобрявате външният му вид или планирате още по - задълбочено обучение. Това е сравнително лесна команда за научаване.

Какво ще Ви трябва?

Всичко, от което имате нужда са шепа лакомства и кликер, ако използвате такъв.

Трябва да имате впредвид, че е предимство ако преди това сте научили кучето си на командите "Седни" или "Легни".

Обучение

Започнете като кучето стои пред Вас в легнало или седнало положение. Дръжте лакомство точно под носа на кучето и му подайте командата да стане. Много бавно преместете лакомството точно до носа на кучето. Кучето би трябвало да се изправи и да следва лакомството.

В момента, в който кучето се изправи го поощрете, кликнете с кликера, ако използвате такъв и му дайте лакомството. Ако изпитвате проблеми да го накарате да се изправи, примамете го, като го насърчавате с развълнуван глас или разклащате играчка пред него.

Първите няколко пъти, когато практикувате командата трябва да награждавате с лакомство кучето си всеки път, когато се изправи. След като схване командата можете да я усъвършенствате, като го научите да стои по дълго време изправено, без да се движи от мястото си. Само му дайте лакомство и кликнете с кликера, когато стои изправено, без да се движи. Трябва да сте в състояние да усъвършенствате командата, само след няколко кратки сесии.

Как да научим кучето си на командата "Стани" с кликер

Стъпка 1: Изчакайте кучето Ви да се изправи и натиснете кликера и му дайте лакомство. Повторете това няколко пъти, докато не се научи, че трябва да се изправи, за да получи лакомство.

Да стои право е естественото състояние на кучето и затова отначало то е объркано защо получава награда, затова може да се наложи по - дълго обучение от обикновено. (Първоначално може да кликвате, дори ако кучето не стои перфектно изправено, като постепенно изисквате от него да заема по - добра поза).

Стъпка 2: Започнете да му показвате визуален знак (например посочете с ръката си нагоре) или издайте вербална команда с думата, която сте избрали, за да може кучето да свърже тези неща с изправянето си. След това кликнете и му дайте лакомство.

Стъпка 3: Оставете го да легне и след това му подайте командата да стане. Ако то се изправи кликнете и го наградете с повече лакомства от обикновено.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

5.0, 1 гласа
прегледи 8245

Препоръчани продукти

Коментари за Обучение на кучето: Урок №13. Научете кучето на командата "СТАНИ"

  1. 1.

    Кучето ми е хъски на 10 месеца командата "Ела" я научи но командата "Стани" не се получи спазвах точно и вярно опътванията. И да попитам знаете ли как мога да го науча на претъркули се защото никъде не намерих опътвания

  2. 2.

    До 1. Деан на 14 - за втората команда явно ще е нужно повече време. Продължавайте с опитите. Относно команда за претъркулване, все още нямаме. Но ще го имаме впредвид! Благодарим.

Подобни статии

Защо скимтят кучетата?

Защо скимтят кучетата?

Въпреки, че знаем толкова много за кучетата ние все още не можем да разчитаме всеки път техния лай, ...