🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Общи

Полезна информация за накапващите продукти срещу външни паразити

Представяме ви отговорите на някои от основните въпроси свързани с продуктите за накапване срещу бълхи и кърлежи.

Преди да престъпите към поставянето им трябва да се консултирате с ветеринар, който да препоръча подходящия продукт за вашата котка или куче.

Въпрос: Какво представляват продуктите за накапване срещу външи паразити?

Продуктите за накапване срещу ендопаразити се наричат "пипети" и се прилагат като се капне течност директно върху кожата на кучето или котката. Тези продукти се поемат от кожата и предпазват животното от бълхи и кърлежи за определен период от време.

Някои продукти за накапване се абсорбират в кръвния поток, други остават по повърхността на кожата. Има и продукти, които защитават домашните животни и от опасни насекоми като комарите например, които пренасят опасното заболяване Дирофилария.

Въпрос: Трябва ли да се притесняваме за безопасността на животните, когато прилагаме пипетите срещу паразити?

Опасни ли са пипетите за паразитиКраткият отговор е - не. Тези продукти за безопасни за употреба, ако следвате указанията за употреба на етикета им. Защо информацията изписана на етикета на продукта е толкова важна?

Всеки продукт е предназначен за различни породи кучета с различно тегло. Някои например са предназначени за животни с тегло от 5 до 10 килограма и предлагат сигурна защита само за кучета с тегло в този диапазон. Този продукт обаче може да бъде потенциално опасен за кучета с по - малко тегло.

Пипетите за кучета например могат да бъдат изключително опасни, ако се прилагат върху котки. Освен това някои продукти не са подходящи за малки кучета и котки.

На етикетите е обозначена и честотата, с която трябва да се прилага всеки конкретен продукт. Прекалено честото или рядко използване също може да застраши здравето на вашия домашен любимец.

Въпрос: Колко са ефективни продуктите за накапване срещу паразити?

Ефективността зависи от правилното прилагане, честотата на приложение, както и средата, в която живее вашия любимец. Неправилното или нередовно приложение на тези продукти може да ги направи неефективни. Например някои продукти са водоустойчиви, но къпането на животното с шампоан може да намали сериозно ефективността на продукта.

Пипета за външни паразитиЗа да се гарантира максимална ефективност прилагането на продукта трябва да се прави няколко дни преди или след къпане.

Тези продукти трябва да се използват и през определени интервали от време, дори и през есента и зимата. Консултирайте се с ветеринар с каква честота да прилагате продукта през активните и неактивните сезони на паразитите!

Въпрос: Трябва ли да закупя препарата срещу паразити от ветеринар?

Първо, някои продукти за превенция на паразити се изписват само с рецепта и са достъпни единствено във ветеринарните клиники и аптеки. Второ, получавайки конкретния продукт от ветеринар вие сте уверени и спокойни за здравето на животното, защото получавате най - подходящия продукт и експертни отговори на всички въпроси.

Затова всеки път, когато купувате някакъв продукт за домашния любимец, независимо дали става въпрос за превенция на паразити или активно лечение, трябва да се обръщате за съвет към компетентен ветеринар.

Рейтинг:
4.1/5 на базата на 7 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5. Маргарита
След колко време действа това лекарство
4. д-р БауБау
До 3. Ева - благодарим Ви за споделеният метод. Ще използваме и ние идеята за да може да информираме колкото може повече от нашите читатели. Благодарим Ви!
3. Ева
Аз използвам този метод на близо 4-ри поколения кучета/булонка и френски булдочета/- евтино и сигурно. За рецептата ползвах Билкова аптека за кучета/и не само за кърлежи/. 36. Rhus cotynus L - Смрадлика - http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=kinology&Number=1942551574 Приложение: като противоотрова при отравяне със солите на тежки метали, алкалоиди и други. За предпазване от ухапвания от кърлежи. Приготвя се отвара от 100 грама ситно нарязани листа, които се възваряват с 1 л вода. След изстиване отварата се прецежда и е готова за употреба. За предпазване от кърлежи козината на кучето се навлажнява с така приготвената отвара, като за целта се използва гъба или мека кърпа. Фрикцията се прави срещу косъма, за да се обработи и кожата. Манипулацията се извършва един път седмично. Действа БЕЗУПРЕЧНО. Пипетите и каишките не дават 100% гаранция, не се знае дали срокът на годност не е изтекъл. струват доста соленичко за повечето от нас.
2. Колева
Аз използвам Stronghold за моя котарак, който след малко повече от месец ще стане на годинка. Препоръчан и поставен на животното от ветеринарния му лекар. Доволна съм от продукта. Малко по-скъп е и трябва да се поставя всеки месец, но е ефикасен, с добра поносимост от любимеца ми и с комплексно действие. Разнася се по кръвния поток. Действа срещу бълхи, кърлежи и болести предавани чрез ухапване от заразен комар - дирофилария.
1. д-р Живков
Fypryst Combo (Fipronil + S-methoprene) - препоръчвам!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...