🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Полезни съвети към стопаните при пътуване с домашен любимец - куче

Все повече хора предпочитат да вземат своите домашни любимци, обикновено кучетата, когато отиват на почивка.

Пътуването с куче е истинско предизвикателство, но крие и своите рискове.

Ето какво трябва да знаете, когато тръгвате на път с куче.

1. Говорете с вашия ветеринар и заведете кучето на профилактичен преглед

Повечето кучета изпитват удоволствие да се возят в колата, но точно както при хората, на някои им прилошава от пътя или изпитват силна тревожност. Някои породи отделят голямо количество слюнка и това може да замърси тапицерията на колата ви.

Ако кучето ви изпитва прекалено голяма тревожност, когато пътува в кола, трябва да се посъветвате с ветеринаря си какви успокоителни да му дадете преди самия път, за да се чувства то по - комфортно.

2. Кучето трябва да се аклиматизира

Научете кучето си да се наслаждава на пътуването, като му давате любими лакомства и му обръщате внимание по време на пътуването (ако не сте вие шофьора разбира се!).

Поведение на кучето при пътуванеЧрез награждаването с лакомства, например биксвитки, то ще започне да свързва пътуването с нещо положително.

Отначало се препоръчва да водите кучето на любими места, като например парка или друго място, където то се чувства щастливо и спокойно.

3. Време е да потегляте

Трябва ли да слагам кучето в клетка при пътуванеМного хора оставят кучетата си (по - големите породи) свободни в колата и те започват да си подават главата през прозореца. Бъдете внимателни!

При един пътен инциден това може да застраши сериозно живота на кучето и останалите пътници в колата. Затова е добре да си закупите специална клетка (транспортна чанта) за пренасяне на животното и да го поставяте в нея, когато пътувате.

Трябва ли да даваме вода на кучето при пътуванеДруго, което трябва да осигурите при пътуванията е достатъчно вода и аптечка за първа помощ. Ако кучето не е чипирано е добре да добавите телефонния си номер към каишката в случай, че го изгубите.

Важно е да знаете, че кучето не бива да е нахранено (препоръчва се да е леко гладно) преди тръгване с колата, тъй като има голяма опасност да повърне!

По отношение на водата е препоръчително да му давате по - малко, но на често.

4. Не забравяйте да спирате често за почивка

Почивка на кучето по време на пътПреди да тръгнете с колата разходете кучето, за да може то да извърши своите физиологични нужди. Когато потеглите трябва да правите редовни почивки на всеки 1 - 2 часа, ако пътуването е много дълго.

Никога не оставяйте кучето затворено в колата, дори навън да ви се струва, че е прохладно. Температурата в колата може много бързо да се покачи до 40 - 50 градуса.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...