Полезни съвети към стопаните при пътуване с домашен любимец - куче

Полезни съвети към стопаните при пътуване с домашен любимец - куче

Все повече хора предпочитат да вземат своите домашни любимци, обикновено кучетата, когато отиват на почивка.

Пътуването с куче е истинско предизвикателство, но крие и своите рискове.

Ето какво трябва да знаете, когато тръгвате на път с куче.

1. Говорете с вашия ветеринар и заведете кучето на профилактичен преглед

Повечето кучета изпитват удоволствие да се возят в колата, но точно както при хората, на някои им прилошава от пътя или изпитват силна тревожност. Някои породи отделят голямо количество слюнка и това може да замърси тапицерията на колата ви.

Ако кучето ви изпитва прекалено голяма тревожност, когато пътува в кола, трябва да се посъветвате с ветеринаря си какви успокоителни да му дадете преди самия път, за да се чувства то по - комфортно.

2. Кучето трябва да се аклиматизира

Научете кучето си да се наслаждава на пътуването, като му давате любими лакомства и му обръщате внимание по време на пътуването (ако не сте вие шофьора разбира се!).

Поведение на кучето при пътуванеЧрез награждаването с лакомства, например биксвитки, то ще започне да свързва пътуването с нещо положително.

Отначало се препоръчва да водите кучето на любими места, като например парка или друго място, където то се чувства щастливо и спокойно.

3. Време е да потегляте

Трябва ли да слагам кучето в клетка при пътуванеМного хора оставят кучетата си (по - големите породи) свободни в колата и те започват да си подават главата през прозореца. Бъдете внимателни!

При един пътен инциден това може да застраши сериозно живота на кучето и останалите пътници в колата. Затова е добре да си закупите специална клетка (транспортна чанта) за пренасяне на животното и да го поставяте в нея, когато пътувате.

Трябва ли да даваме вода на кучето при пътуванеДруго, което трябва да осигурите при пътуванията е достатъчно вода и аптечка за първа помощ. Ако кучето не е чипирано е добре да добавите телефонния си номер към каишката в случай, че го изгубите.

Важно е да знаете, че кучето не бива да е нахранено (препоръчва се да е леко гладно) преди тръгване с колата, тъй като има голяма опасност да повърне!

По отношение на водата е препоръчително да му давате по - малко, но на често.

4. Не забравяйте да спирате често за почивка

Почивка на кучето по време на пътПреди да тръгнете с колата разходете кучето, за да може то да извърши своите физиологични нужди. Когато потеглите трябва да правите редовни почивки на всеки 1 - 2 часа, ако пътуването е много дълго.

Никога не оставяйте кучето затворено в колата, дори навън да ви се струва, че е прохладно. Температурата в колата може много бързо да се покачи до 40 - 50 градуса.

5.0, 1 гласа
прегледи 4032

Препоръчани продукти

Подобни статии

Грижи за котешките нокти

Грижи за котешките нокти

Трябва ли да се полагат грижи за ноктите на Вашата писана? Хората, които отдавна отглеждат котки у ...